Nick van Vugt

DD2 klasse

Hallo allemaal ,ik zal mij even voorstellen mijn naam is Nick van vught kom uit uden en ben op 15-02-2001 geboren. Mijn passie voor de kartsport is gekomen op vakantie toen ik 11 jaar was en mijn eerste rondjes reed op een buitencircuit in cröatie.

Deze eerste indruk en de beleving in een kart heeft mij en mijn vader aangezet om hier de eerste stappen te zetten naar het echte karten.

De eerste stappen die genomen zijn om een begin te maken met deze sport is de kartschool van de chrono onder leiding van Ad den Bekker en trainer Willem Jan de Loos. Na een poosje als hobbyrijder mijn rondjes gereden te hebben vond ik dat het tijd werd voor een wedstrijd om te kijken hoe wij ervoor stonden t.o.v andere wedstrijdrijders.In dat eerste jaar is Nick 2E geworden van de gk4 kartseries.

Een grotere uitdaging wilde wij aangaan en wel in de NK chrono rotax junior series.Deze uitdaging was ook echt een uitdaging want hier staan de beste coureurs aan de startrij en moet je flink aan de bak om mee te kunnen rijden.Maar hier kunnen kleine problemen grote problemen zijn om dat alles optimaal moet zijn.Kart,coureur,monteur,motor alles moet kloppen om tot goede resultaten te komen.Nick is 12E geworden in de eindstand en zijn niet geheel ontevreden over deze uitslag maar er had meer ingezeten.

Nu vanwege het bereiken van de 15 jarige leeftijd hebben wij een keuze gemaakt om in de snelste klasse van de rotax series mee te gaan rijden.Deze DD2 klasse heeft 2 vesnellingen en voorremmen wat enige gewenning nodig heeft t.o.v de automaten waar Nick tot voor kort heeft ingereden.

Hobby’s: Sportschool en karten
Leeftijd: 14 jaar
Komt uit: Uden

Sponsoren Nick van Vugt
Goedsign Reclame
HDM
LMS
FOTO'S NICK
Hoofd sponsoren Goedsign Racing
Benschop Fotografie
Brugman-Beijen
Goedsign Reclame
WD-40
Beelen